Услуги

"Веста-Дент" работи със здравната каса.

Центърът разполага с ултразвук за качествено и безболезнено почистване на зъбен камък.
- интраорална камера за компютърна диагностика
 

І. Стоматологична терапия:

обтурции с амалгама, химиокомпозити и два вида фотополимери. Лечение на пулпити и периодонтити.

ІІ. Стоматологична физиотерапия:

1. Лазер терапия - при лечение на стоматити, глосити и глосалгии, заболявания на пародонта, пулпити, перидонтити, алвеолити, перикоронарити, невралгии и неврити.

 

Лазерно лечение навлезе в стоматологията, защото е ефикасно и безболезнено

Действително лазерът като метод на лечение се прилага все по-често в съвременната стоматология. Той оказва бактерицидно, биостимулиращо и кръвоспиращо действие. Затова се прилага при много манипулации.

Лазерният лъч различно се отразява на здравата и увредената от кариеса повърхност, затова толкова рано и бързо го открива. Щом лъчът открие кариозното огнище, апаратът подава звуков и светлинен сигнал.

Продължаваме със стерилизация на коренните каналчета при лечение на усложнени форми на кариес – пулпит и периодонтит. Обработването на канала по този начин предотвратява образуването на грануломи или кисти в околните кости. Лазерът се използва успешно и за избелване на зъбите – то става много бързо, ефикасно и почти безболезнено.

С помощта на лазер може много успешно да се лекува пародонтит. Преди време лазерното лечение се свеждаше само до борба с патогенните микроорганизми и се прилагаше в последния етап от лечението.

Сега вече и почистването на зъбните отлагания може да се извършва с лазер. А това значително повишава ефикасността от процедурата.

По-удобно е всякакви хирургични процедури на лигавицата в устната кухина да се извършват с лазер. Така е по-малко травматично, безкръвно, безболезнено. А следоперационната рана зараства много по-бързо.

Съвременната дентална медицина има за цел да създаде максимален комфорт на пациента. Лечението да бъде качествено и без болка, да бъде неинвазивно, да не носи рискове и да протича бързо.

2. Магнитотерапия за лечение на челюстните стави /при артрити и артрози на темпоро-мандибуларната става, фрактури в лицево челюстната област/.
3. Електротерапия /за лечение на пародонтит и пародонтоза/.
4. Йонофореза /за лечение на гангрени и грануломи/.
5. ЕОД
 

ІІІ. Стоматологична хирургия.


ІV. Пародонтология

- заболявания на устната лигавица и зъбодържащия апарат. Почистване на зъбен камък с ултразвук.

V. Протетична стоматология

- неподвижно протезиране с четири вида керамика. Подвижно протезиране - обикновенни плакови протези, моделно - ляти протези, ставни протези и ключалки и протези с мека пластмаса. Центърът предлага и консултация със специалист - ортодонт.

VI. Имплантология